Затишшя поки панує на двох станціях діагностики автомобілів у Рівному. Хоча техогляд розпочався 15 січня, але справжній наплив машин прогнозують влітку. Чи з'являться додаткові пункти діагностики та скільки вона коштуватиме — довідалася Ольга Міхньов.

Із затримкою у місяць почали працювати рівненські пункти діагностики автомобілів. Але проблем з техоглядом це не викличе — кажуть у ДАІ. Якщо раніше у Рівному була одна станція перевірки технічного стану автомобілів, то зараз — уже дві. До весни в області ліцензують ще декілька.

Ліцензовані пункти мають усю необхідну техніку. Купували обладнання в Німеччині та Італії за чималі гроші. А відтак і діагностика авто цьогоріч обійдеться водіям утричі дорожче. Проте напливу водіїв, а отже й заробітку, станціям доведеться ще почекати.

Хоч пройти техогляд водіям дозволили до грудня — з діагностикою автомобілів не зволікають. Побоюються безгрошів’я та чергового здорожчання послуг.

Водії нарікають на збільшення розцінок за діагностику автомобілів, але розуміють — без неї не обійтися. Якщо раніше за несвоєчасне проходженням техогляду їх штрафували на 17 гривень, то тепер доведеться викласти ледь не півтисячі.