Прокурори домоглися реального покарання винуватцеві смертельної ДТП у Володимирці. Про це інформують в Рівненській обласній прокуратурі.

За принципової позиції прокурорів Рівненської обласної прокуратури апеляційний суд ухвалив новий вирок у кримінальному провадженні стосовно жителя смт Володимирець, який порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, а також завідомо залишив його без допомоги у небезпечному для життя стані.

ДТП сталася ввечері 16 липня 2022 року у Володимирці. Тоді водій автомобіля «Toyota Land Cruiser 150» на перехресті не пропустив «ВАЗ 21703», який рухався головною дорогою та допустив зіткнення з легковиком. Від отриманих травм водій ВАЗівки загинув на місці пригоди, а кермувальник позашляховика зник з місця події і прийшов до поліції лише за кілька днів, - нагадують правоохоронці.

У вересні 2023 року Володимирецький районний суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Крім того, суд, на підставі ст. 75 КК України, звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з 3-річним іспитовим строком.

Прокуратура, вважаючи таке покарання занадто м’яким та невідповідним ступеню тяжкості кримінального правопорушення, подала апеляційну скаргу, - йдеться у повідомленні.

Волинський апеляційний суд, перевіривши рішення та заслухавши доводи прокурора, вирок суду першої інстанції скасував та ухвалив новий, яким обвинуваченого визнано винним та засуджено до 3 років реального позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Читайте також: На Донеччині загинув бойовий медик із Дубенщини