Фото: ілюстративне
21 лютого вечірньої пори на території помешкань жителів смт Квасилів забігла лисиця, покусала кота. Візуально було схоже, що лисиця нездорова, її відловили.

Як розповіла староста Квасилова Вікторія Кисільова, 22 лютого оперативно на місце виїхали працівники Рівненського міського управління Держпродспоживслужби, відібрали патматеріал лисиці і направили на лабораторне дослідження, провакцинували домашніх тварин прилеглих будинків, знезаразили обійстя та територію.

23 лютого отримано позитивний результат дослідження на сказ.

24 лютого з 10-00 години ветеринари проводять заходи по локалізації захворювання на вулицях Індустріальна, Коротка, Хмільна, Дачна. Прошу усіх відповідально віднестися до надзвичайної ситуації і вакцинувати своїх домашніх улюбленців. 25 лютого, у суботу, по вулиці Молодіжна, поблизу магазину "Добробут" також вакцинуватимуть домашніх тварин з 13-00 до 15-00 години, - відзначила староста.

Під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській міській раді затвердили план заходів по ліквідації вогнища сказу на території смт. Квасилів. Зокрема, в Квасилові запроваджуються карантинні обмеження на два місяці.

План заходів - за посиланням: https://rivnerada.gov.ua/portal/view-content/16273

За інформацією Рівненської міської ради

Читайте також: Захищай своїх: на Рівненщині батьків закликають вакцинувати дітей від поліомієліту