На Млинівщині в одному з навчальних закладів облаштували місця для тимчасового перебування переселенців. Нині у закладі вже встановлені ліжка та все необхідне для постійного проживання під час війни. Більше про це розкаже Яна Євтушок.

365 спальних місць, 500 комплектів постільної білизни, подушки, ковдри, рушники, покривала та інше. Усе це привезли та облаштували для переселенців із різних зон бойових дій. Ліжка встановили у двох спортзалах та шести навчальних класах.

Міжнародну грантову підтримку для такої локації отримала бізнес-школа Smart People, яка й облаштувала центр в навчальному закладі. Нині, у Рівному вистачає місць для розміщення переселенців. Тож поки цей центр не функціонує.

В центрі для переселенців є всі умови для проживання. В закладі також наявні два бомбосховища.

Відсьогодні до закладу надходить також гуманітарна допомога для тимчасово переміщених людей. А саме: продукти харчування, одяг дитячий та для дорослих, взуття та навіть дитячі іграшки. Ще вранці за продуктами сюди прийшло близько 50 сімей зі 104.

Нині, заклад вже готовий до прийому переселенців. За інформацією місцевої влади, з проханням зареєструватись, до них звернулось 679 людей. З них довідки отримали 417.

Читайте також: Наші люди всюди: як рівнянин з США допомагає Україні (ВІДЕО)