5 мільйонів на територіальну оборону та питання безпеки. На тлі військової загрози від північного сусіда депутати Рівненської обласної ради зібрались на позачергову сесію. Заслухали військових, прикордонників та намагались підготувати спільне звернення до керівництва держави. Чи вдалось домовитись обласним обранцям - дивіться далі.

Ситуація на кордоні. Формування тероборони та звернення до центральних органів влади. Аби обговорити питання безпеки депутати Рівненської обласної ради зібрались на позачергову сесію.

Станом на зараз біля державного кордону на півночі нашої області проходять маштабні російсько-білоруські військові навчання. Прикордонники кажуть зараз активно збирають інформацію щодо переміщення військової техніки та несуть службу у посиленому режимі.

І ще одне із питань: виділення коштів для територіальної оборони. Про потреби військових розповів новопризначений керівник регіонального управління тероборони "Захід". Адже саме в Рівному будуть координувати дії усіх батальйонів Західної України. А отримане напередодні приміщення на Дубенській потребує облаштування кімнат для зберігання зброї, документів та дислокації особового складу.

Питання дискусій не викликало. Депутати виділили 5 мільйонів гривень військовим. "За" відповідне рішення проголосувало 53 обласних обранці.

Найбільш карколомним на сесії виявилося питання про звернення до Президента, Верховної ради, Кабміну та Ради нацбезпеки та оборони. У запропонованому варіанті пропонувалось виділити 50 мільярдів гривень на потреби ЗСУ.

Цікава виходить консолідація. Ще напередодні в мережі з'явився партійний документ від "Європейської солідарності", де йдеться про бойкот звернення в редакції "Слуги Народу" на усіх рівнях місцевого самоврядування. Як виявилось, свій варіант з'явився і у "Батьківщини".

Зрештою, взяли 20-хвилинну перерву, аби напрацювати спільний варінт. Проте, не вийшло. Після двох годин суперечок зупинились на редакції від "Європейської солідарності." Всі інші звернення - не набрали більшості голосів.

Як бачимо, навіть, на тлі загрози від північного сусіда - утриматись від політичних ігор обласні обранці не змогли. Наступного разу на пленарне засідання депутати зберуться вже 25 лютого. На порядку денному знову зміни до обласного бюджету.

Читайте також: На Рівненщині прикордонники посилено охороняють кордон з Білоруссю (ВІДЕО)