Використовують безпілотну авіацію. У нашій області всі пункти пропуску з Білоруссю закриті. Але не через військові навчання країн - сусідів, а через ковід. Як живуть прикордонні села і які зараз настрої панують у місцевого населення, дивіться далі.

Село Дроздинь, колишнього Рокитнівського району. Воно знаходиться за два кілометри від межі з Білоруссю. Його мешканці про можливе вторгнення країни - агресора начувані. Пересторога є.

Більшість місцевого населення живе за рахунок збору дикоросів. У селі знаходиться пункт пропуску на Білорусь. Наразі він зачинений бо не сезон. Втім прикордонники службу несуть.

Кілька років тому, вздовж прикордонної смуги, пройшла низка масштабних пожеж. Більше сотні гектарів лісу знищено. Насадження і досі не відновились. Через це, територія вздовж кордону добре проглядається.

Місцеві мешканці впевнені у своїй безпеці. Навкруги болота. Кажуть, жодна техніка, та навіть піхота не пройде сюдою. Це квиток в один бік.

Рівненщина має майже 220 кілометрів спільного кордону з Білоруссю. Прикордонники, на час військових навчань сусідніх країн, посилено охороняють територію. Постійно моніторять ситуацію.

Місцеві мешканці у разі потреби готові захищатись. Село не покидають і намагаються зберігати спокій.

Можлива війна, не очолює список турбот людей у селі. Більшість у вторгнення не вірять. Селяни чекають весни, аби знову збирати ягоди. І сподіваються, що пункт пропуску у Дроздині знову відкриють на сезон.

Читайте також: У Рівному хочуть змінити приміщення для міської бригади тероборони, але область проти