Кіоскам на вулиці Київській у Рівному таки бути. Про це повідомив підприємець, який облаштовує, так звані, тимчасові споруди. Історія з ними тягнеться вже не один місяць і викликала чималий резонанс у місті. Міські депутати заблокували будівництво, втім, суд призупинив демонтаж кіосків. Активісти кажуть, вина у цьому лежить на плечах міської влади. Павло Невесенко продовжить.

Від осені у соцмережах рівняни активно почали бити на сполох через початок будівельних робіт. Підприємець Олександр Сачевчич тоді заявляв, що має усі дозвільні документи на встановлення тимчасових споруд. Активісти та міські депутати казали, що будівництво є незаконним, адже має ряд порушень. Збиралися на пікети. На двох сесіях міськради таки вирішили анулювати паспорти прив'язки. Головному архітектору Рівного Дмитру Котлярову знадобилося сім днів, аби підписати відповідне розпорядження. Тоді він заявляв, що після цього йому можливо доведеться й звільнитися з посади. 8 жовтня Олександр Третяк виходить у прямий ефір у фейсбуці на будівництві і робить категоричну заяву.

З моменту прямого ефіру у соцмережі міського голови пройшло менше двох місяців. За цей час будівництво на Київській вже як тільки не називали. Останнє нічне фото - "Рівненський тунель кохання". Підприємець Олександр Сачевчич розповідає, деякі з політиків на цій темі роблять піар. Він же діє в правовому полі, адже має усі дозвільні документи. Анонсує найближчим часом кіоски запрацюють.

Депутат Рівнеради Святослав Клічук, який активно виступає проти будівництва кіосків на Київський, бо воно проводиться з низкою порушень, вважає, що виконавчі органи міськради спеціально гальмують цю тему. 

Ми вирішили поцікавитись у рівнян, чи доцільні, на їхню думку, ці кіоски на вулиці Київській.

Швидше за все кіоски на Київській таки запрацюють. Їх у соцмережах уже охрестили "Третяковською галереєю". Бо ж для очільника Рівного головне зробити прямий ефір у соцмережах, запевнити, що усе буде добре. А по факту слова, як зазвичай, розійшлися з ділом. Буде символічно, якщо Олександр Третяк прибуде на відкриття кіосків і зробить прямий ефір. Цікаво, що тоді скаже керівник Рівного?

Читайте також: Представники Пласту у Рівному пробігли незвичний марафон (ВІДЕО)