Усе, аби нагадати про війну на сході. Проект під назвою "Марафон у Нью-Йорку, який ніхто не хоче бігти" покликаний привернути увагу міжнародної спільноти до російської агресії на території нашої держави. Таку назву отримав не просто так. Український Нью-Йорк це селище на Донеччині, яке розташоване всього за кілометр від лінії фронту.

Обідня пора, у парку імені Тараса Шевченка збираються рівняни - вихованці Пласту. Перед стартом забігу - розминка. Подолати "Марафон у Нью-Йорку, який ніхто не хоче бігти" прийшло зо 2 десятка рівнян. Серед них батько із сином. Кажуть, ладні долати дистанції, аби про війну на Сході України не забували.

Цей проект покликаний привернути увагу до агресії Росії на території України. Серед учасників марафону у Рівному ветеран АТО - ООС Тарас Давидюк. У 2015 році він у складі добровольчого батальйону "Гарпун" перебував на фронті у селищі Новгородське, яке за декілька місяців перейменували в Нью-Йорк. Тоді, зізнається, і подумати не міг, що бігатиме марафон, аби нагадувати українцям і усьому світу, що у нас триває війна.

Ще однією причиною взяти участь у марафоні є вшанування пам'яті про загиблого побратима, який народився у Рівному, Миколу Гордійчука.

Цей марафон безстроковий, до нього долучаються тисячі учасників. Замість звичних порядкових номерів на одязі у учасників - дані з кількістю окупованих площ на сході, кількістю переселенців, які змусили полишити свої домівки через війну. Пробігти цей марафон може будь-хто та будь-де. Головне - ідея.

А бажання спільне, аби такі марафони в нашій державі ніколи не доводилось бігти.

Читайте також: "Їв черепах та гнилу картоплю": рівнянин, який пережив Голодомор, запалив свічку пам'яті