На новорічну ялинку та атрибутику планують витратити три мільйони гривень. Ці кошти використають на придбання нового штучного дерева. Його орієнтовна вартість трохи більше одного мільйона. Решта грошей підуть на ілюмінацію, облаштування святкових фотозон. Більше про це дивіться далі у сюжеті.

У попередні роки на майдані Незалежності у Рівному встановлювали живу ялинку. Разом із доставкою вона обходилася місту в 50-60 тисяч грн. Торік новорічного дерева на майдані не було, аби не створювати скупчення людей в умовах карантину. Натомість, прикрасили святковою ілюмінацією ялинки, які ростуть поруч із кінопалацом.

Втім цьогоріч, попри пандемію головну ялинку у центрі міста все ж встановлять. Новорічне дерево буде штучним. Обійдеться місту в більш як один мільйон гривень. А майже 2 мільйони витратять на закупівлю прикрас, 3-D освітлення, антивандальні щити та інше. Також хочуть обрати фотозони й додаткові гірлянди.

Посадовець уточнив, що кошторис дав той виробник, який майже сім років тому ставив ялинку біля «Злата Плази». І додав: якщо вони виграють тендер – перший монтаж ялинки зроблять безоплатно. Прикрасити також планують і дерева, які є на майдані та за кінопалацом. Думки рівнян з приводу того, якою хочуть бачити новорічну ялинку цьогоріч різняться.

До слова, за виділені кошти дещо хочуть зробити і в Квасилові, який став з Рівним однією громадою. А саме закупити ялинку та новорічні прикраси. Щодо зламаних янголів, котрі не встановили у Рівному минулоріч, то їх уже ремонтують. Чиновники обіцяють цього року встановити.

Читайте також: Тест Мерфі: як у Рівному змагалися правоохоронці (ВІДЕО)