Моя хата з краю – я нічого не знаю. Мова йде про будівництво садочка на вулиці Коновальця, у Рівному. У мешканців багатоповерхівки поруч затоплює підвал. Люди припускають, що все через новий садок. Труби обслуговує "Рівнетеплоенерго". Пояснюють, виною всьому будівельні роботи. А фірма, яка зводить садок - все заперечує. Анастасія Ковальчук слухала усіх і намагалась зрозуміти хто правий.

 Вулиця Євгена Коновальця. Тут почали зводити дитячий садочок і приблизно в цей час мешканці сусіднього будинку помітили підтоплення підвалу. Протікає ось ця труба, яку обслуговує "Рівнетеплоенерго". Протягом року рівняни неодноразово нарікали на воду в підвалі. Кажуть, стіни квартир на першому поверсі покрилися грибком, а в будинку нестерпна сирість. В "Рівнетеплоенерго" пов'язують це з будівниитцвом.

Сергій Фесюк вважає, це частково провина будівельників. Зведення садочка займається дніпровська компанія "СТРОЙІВЕСТ". Раніше, вони все заперечували. Мовляв, не мають до цього стосунку. Тож ми вирішили влаштувати зустріч для обох сторін. Та виконроб чомусь спілкується неохоче.

Фахівці оглягули територію біля будівельного майданчика. Підсумували, що ймовірно вода проходила через ці отвори, які вже присипали земплею.

В "Теплоенерго" пропонують привезти сюди ще землі і позасипати отвори. Хоча, і пересічній людині зрозуміло, що дощову воду не зупинить грунт. З цим погоджується і виконроб.

Як розповів виконроб, зараз працюють над проектом перенесення теплотраси. Коли її переноситимуть невідомо. До слова, на зустріч із будівельниками та тепловиками прийшов і мешканець будинку. Віктор Свентозельський живе на першому поверсі, тож страждає від підтоплення найбільше. Вважає, проблему вирішать не скоро.

Ні з будівельниками, ні з фахівцями теплоенерго, з'ясувати хто винен у підтопленні не вдалося. Тож ми звернулися до департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації. Адже саме вони є замовником робіт на Коновальця, 16. Василь Мельник підтвердив, що теплотрасу і справді будуть частково переносити з території садочка. Але з підтопленням це не пов'язане ніяк.

Василь Мельник відкриває схему будівництва і демонструє як проходять мережі під землею.

В департаменті будівництва та архітектури порадили оглянути труби теплопостачання в підвалі і перевірити чи загерметизовані вони. Якщо ні, то проблема все ж в будинку.

Читайте також: На запрошення власника "Морган Феніче" до Рівного завітали інвестори з 5-ти країн світу (ВІДЕО)