З високим вмістом нітратів, але септик тут ні до чого. Нагадаємо, у селі Городок біля Рівного жінка скаржилась на сусідку. Мовляв остання викопала септик біля колодязя. І через це вода у ньому стала брудна. Весною фахівці відібрали зразки води з колодязя. І вже є результати. У воді знайшли нітрати, але кажуть, септик тут ні до чого. У чому ж причина, розповість Ольга Данілюк.

Це працівники держпродспоживслужби ще у травні відбирають зразки води у колодязі пані Наталії. Проводитимуть мікробіологічні дослідження та фізхімію. Воду набирають у стерильні ємності. Адже цього потребує процедура дослідження.

І ось уже через деякий час результати досліджень Держпродспоживслужба оприлюднює.

А розпочалося це все із заяв зі скаргами від Наталії Житкової на свою сусідку, яка спорудила на своєму подвір`ї септик. Буцімто, через невелику відстань її септика з колодязем Наталії вода у ньому забруднена. Але така ж проблема, як згодом виявляється, є не лише у скаржниці на сусідку.

Ба більше, в сусідки, на септик якої й нарікає Наталія Житкова, вміст нітратів у воді не менший. Городоцький сілький голова приходить до висновку, що причин такого забруднення може бути безліч.

Тому Держпродспоживслужба не рекомендує мешкнцям цих будинків споживати воду з колодязів. Натомість, як вихід із ситуації, вбачає можливість забезпечити вулицю Зарічну централізованим водопостачанням. Але зробити це, виявляється не так уже і просто.

Або регулярно чистити свої колодязі. Адже згідно з правилами, кажуть у Держпродспоживслужбі, чистити їх потрібно раз в рік. 

Читайте також: У Рівненській області через спеку обмежили проїзд вантажівок