На телеканалі "Рівне 1" у середу вийшов черговий випуск програми "Попереднє читання". На нього ми запрошували міського голову Рівного Олександра Третяка, секретаря міської ради Віктора Шакирзяна та представників усіх політичних партій, які представлені у міській раді. Що з того вийшло далі у сюжеті.

 

7 червня, понеділок. Звичайнісінький робочий день у чудовому місті Рівному. Люди поспішають на роботу, хтось десятками хвилин стоїть у пробках, хтось губить колеса на ямах міських доріг, а хтось мусить дихати нечистотами, живучи чи проходячи повз річку Устя. Здавалося б новообрана місцева влада з ранку до пізнього вечора мала б думати, як вирішити ці питання. Проте зранку робочого дня понеділка міський голова Олександр Третяк проводив час не з думками про покращення життя у Рівному, а в теплій товариській атмосфері на з'їзді політичної сили, яку він і представляє.

7 червня, понеділок. Той самий звичайнісінький робочий день у чудовому місті Рівному. Здавалося б, поки Олександр Третяк на з'їзді політичної партії, роботу має тягнути або, принаймні, думати про покращення життя рівнян друга людина у місті - секретар Рівнеради. Проте, відкривши його сторінку у фейсбуці, бачимо, що в розпал робочого дня Віктор Шакирзян їде вітати журналістів з професійним святом. Важливо - вітати журналістів лише одного телеканалу, який належить другу і, як кажуть, основному спонсору виборчої кампанії Шакирзяна - Роману Курису. Нам не шкода, звичайно, для колег декілька пляшок елітного алкоголю, але виникають питання.

Ми запрошували на програму "Попереднє читання" як Олександра Третяка, так і Віктора Шакирзяна. Проте, очевидно, краще ходити на той канал, куди ти привозиш елітний алкоголь і відповідати на наперед обговорені з ведучим питання, ніж розповідати рівнянам про реальну ситуацію у місті. Наприклад, що робити з постійними затопленнями вулиць міста під час та після злив. І взагалі було б непогано питати рівнян, що для них важливо. Більше того, навіть кошти з міського бюджету на таке опитування виділили. Проте за словами політолога Михайла Мозоля, цих грошей явно не вистачить.

І насамкінець нагадуємо. Ми готові ставити усі ці питання, які піднятті у сюжеті в очі як Олександру Третяку, так і Віктору Шакирзяну.

Читайте також: Оптимізація Рівнеради: штат за 3 мільйони та "європейські красунчики" (ВІДЕО)