На Рівненщині триває будівництво Північної об'їзної навколо Рівного. Вже виконана більша половина робіт. Планується, що дорогою курсуватимуть 7 тисяч автомобілів щодня. І це значно розвантажить обласний центр. Цей відрізок автошляху у 6 кілометрів планують добудувати до кінця літа. Юрій Чорнобривець з подробицями.

Естакаду тримать 8 надійних опор. Її висота від низу природнього яру до проїзної частини становить 35 метрів. Як розповів виконроб Анатолій Кравець, за рік часу будівельні роботи на цьому об'єкті виконані майже на 60 відсотків.

На іншому об'єкті, який також входить до нової північної обхідної дороги, будують шляхопровід через залізницю. Він знаходиться біля Житинського кільця. Його ширина має бути 12,5 метрів, а сам прогон шляхопроводу становитиме 33 метра.

Відрізок нової дороги, яку тут будують, становить 6 кілометрів. А увесь об'їзний шлях будують для того, щоб розвантажити автошляхи Рівного. Тобто, щоб автомобілі, які прямують з іншої області, не їхали через Рівне, а їхали обхідним шляхом. Це має підвищити безпеку руху, поліпшити екологічну ситуацію та зберегти від руйнування покриття вулиць.

Мова йде про так звану Азотівську дорогу, яку кілька років зайняла бюрократична тяганина для того, щоб Служба автомобільних доріг могла взяти на свій баланс, додає Дмитро Леонтіюк. Також розповів про суми, які йдуть на будівництво.

Усі будівельні роботи планують закінчити до 24 серпня цього року. Хоча проект виконання робіт та весь комплекс заходів був розрахований на три роки. Тож максимальний термін закінчення робіт спливає у 2022 році.

Читайте також: На Рівненщині зростає кількість стихійних сміттєзвалищ