Йому обирали запобіжний захід. Чоловік разом із спільниками виготовляв наркотики в Києві, після чого віз їх на Рівненщину для збуту. Досудове розслідування ще триває, але вже відомо про понад 21 епізод справи. Подробиці далі у сюжеті.

Незаконний оббіг наркотичних речовин, їх виробництво та збут несуть чи ненайбільшу загрозу для суспільства. Особливо коли мова йде про їх продаж методом так званих закладок. У зловмисників як правило великий асортимент психотропних речовин, які можуть бути заховані у будь-якому місці. Від дворів багатоквартирних будинків до лісопосадок на околиці міста. Покупець після оплати, у будь-якому зручному терміналі відразу отримує геолокацію де лежить його скарб. Зазвичай поліції вдається зловити хіба що наркокур'єра, коли сам організатор інтернет-магазину залишається не покараним. Проте не сьогодні. У Рівненському міському суді обирають запобіжний захід ймовірному безпосередньому власнику нелегального бізнесу та за сумісництвом і виробнику наркотичних речовин.

Чоловік родом із Славути, проте на момент функціонування його бізнесу проживав в Києві, де скоріше за все і виготовляв наркотичні речовини та пізніше перевозив їх на територію Рівненської області. За даними досудового розслідування є понад 20 епізодів справи по території усієї області. Учасники злочинного угрупування робили закладки не лише у районних центрах Рівненщини, а й на сусідній Хмельниччині у Славуті та Нетішині.

А торгував підсудний марихуаною, гашишом, екстезі та амфетаміном. Найстрашнішим є те, що цими послугами можуть скористатись і діти, які до кінця не усвідомлюють тяжкість вживання наркотичних речовин, та піддаються ризику наркотичної залежності. Роблять вони це в телеграм-каналі, рекламу яких можна побачити на стінах будинків міста.

В суд чоловік прийшов на милицях, адже як-не-як обирають запобіжний захід. А отже є шанс уникнути тримання під вартою.

Підозрюваний, а також його законний представник заявив, що у того ніби-то зламана нога та проблеми зі шлунком. Зрештою, зважуючи всі "за" і "проти" суд виніс свій вирок.

Підозрюваного у такому тяжкому для суспільстві злочині суд постановив відправити під домашній арешт за місцем його проживання у місті Києві. Той, зі свого боку, подякував судді за таке рішення. Зрадів, що не відправиться у СІЗО. 

Читайте також: У Рівному поліцейські встановили місце знаходження підозрюваної лікарки-стоматологині