Нищили росіян ще століття тому. У Гурбах Рівненської області вшанували пам'ять загиблих воїнів УПА.Тут відбулась одна з наймасштабніших битв повстанської армії проти НКВС. Декілька тисяч воїнів УПА вступили у нерівний бій з росіянами. Армія останніх налічували десятки тисяч бійців. На місці битви побував наш Владислав Стецюк.

Щороку на третій день Великодня у Гурби Рівненської області з'їжджаються десятки людей. Тут 80 років тому відбулась одна з наймасштабніших битв Української повстанської армії супроти НКВС.

Битва під Гурбами тривала з 21 квітня по 25 1944 року. Тоді українські повстанці спільно з місцевим ополченням вступили у нерівний бій з росіянами.

На місці битви під Гурбами звели чоловічий монастир. Тут священники проводять богослужіння та вшановують пам'ять загиблих упівців. Нині, тут зводять ще один храм.

Вшанувати пам'ять бійців УПА приїхав митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

На 80-річчя від битви під Гурбами погасили нову марку. Випустили її лімітом у 100 штук.

Нагадаємо, за різними оцінками в битві під Гурбами декілька тисяч українських бійців. Для УПА, цей бій завершилась перемогою. Нині, справу повстанців продовжують наші захисники. ЗСУ, Нацгвардія та бійці інших служб нищать росіян та здобувають свободу, як століття тому робили це наші предки.

Читайте також: На Рівненщині діє чотири Центри життєстійкості