Життя без заторів - міф чи реальність? У Рівному планують встановити світлофори, які "скануватимуть" дороги. Навіщо? Розповість Ілля Томашевський.

Тихе та компактне місто всього за декілька років стало схоже на мурашник. Затори на дорогах вже нікого не дивують, лише обурюють. Ті хто пересувається Рівним уже десятки років кажуть, що ситуація може дійти краю.

Спробувати вирішити ситуацію із заторами хочуть у міській раді. Зокрема, встановити на проблемних ділянках світлофори, оснащені системою сканування вулиць та електронного врегулювання потоку. Перший такий регулювальник уже працює у Рівному і знаходиться на перехресті вулиць Соборна-Петра Могили.

Такий світлофор коштує дещо дорожче звичного. У Рівному таке нововведення обійшлося орієнтовно в 1 мільйон 200 тисяч гривень. Всього у планах встановити близько 10-ти світлофорів на найбільш завантажених частинах міста. Які обійдуться місту у не малих - 12 мільйонів гривень. Проте чи стане від цього заторів менше - невідомо.

Цього року у Рівному планують встановити ще 3 розумних світлофори. Де вони будуть - поки не знають. Кажуть, одне - спочатку потрібно дочекатися коштів від міської ради.

Читайте також: Рівненські морські авіатори отримали літак Ан-2