У Міжнародному аеропорту "Рівне" представники Міністерства юстиції передали військовослужбовцям Збройних Сил літак Ан-2.

Про це пише АрміяІнформ.

Як стало відомо, ця військова частина - єдина авіабригада у ЗС України, яка експлуатує літаки такого типу.

"У штаті є підготовлені екіпажі для виконання польотів саме на Ан-2. Тому нам цікаві ці машини. Цей легкий транспортний літак здатний виконувати зльоти й посадку на непідготовлені аеродроми. Його застосовуватимуть у підготовці льотного складу підрозділів морської піхоти. Крім того, він може виконувати завдання повітряної розвідки, десантування", - наголосив полковник.

Зазначається, що у військових льотчиків уже є попередня домовленість з Вінницьким авіаремонтним заводом, який виконуватиме ремонтні роботи літака та двигуна. У короткі строки у Рівному літак розберуть і передадуть у Вінницю. Там на нього чекає оцінювання технічного стану й ремонт.

Планується, що до пункту постійної дислокації військової частини - на південь України - літак переправлять уже своїм ходом. Вінницький завод уже має подібний досвід. Наприкінці минулого року тут уже відремонтували подібний Ан-2. На цьогорічний ремонт уже сплановано й виділено державне фінансування.

Читайте також: На Рівненщині перевірять законність будинків для літніх людей, а також умови проживання в них