Про функціонування залізничної галузі на Рівненщині у період карантину розповів заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко під час програми «Без цензури».

Враховуючи епідемічну ситуацію у межах області, Укрзалізниця поступово відновлює рух деяких приміських та регіональних поїздів, які курсують через Рівне та Здолбунів.

До слова, з 31 липня курсування відновлять такі поїзди: № 885 Київ - Рівне по п’ятницях, суботах і неділях; а також № 886 Рівне - Шепетівка по п’ятницях, суботах і неділях.

"Ті потяги, які курсують по Україні, відкрились і курсують через Рівне нську та Здолбунівську станції. Якщо йдеться про приміські, то сьогодні працює Львів, Здолбунів. І з 1 серпня планують запустити північний напрямок. Це потяги, які сполучають південь області: Здолбунів - Сарни", - прокоментував ситуацію Ігор Тимошенко.

Зокрема, чиновник додав, що під час подорожей і надалі обов’язковим є використання пасажирами та залізничниками засобів індивідуального захисту. А дотримання карантинних обмежень контролюють працівники Національної поліції України.

Окрім цього, заступник голови Рівне нської обласної державної адміністрації зазначив, що Укрзалізниця не приймала рішення про скасування пільгового режиму і на відміну від автомобільного транспорту, не працює у режимі спеціальних перевезень. Проте також здійснює перевезення згідно з карантинними обмеженнями. А от проїзд для пільгових категорій залишається незмінним.

Читайте також: Коли будуть відновлені пільгові перевезення?