Джерело: Рівнеоблводоканал
У соціальних мережах була поширена інформація про те що, в озері Гідропарку в районі вулиць Ботанічна, Севастопольська отруєна вода.

"Рівне облводоканал" на власній фейсбук-сторінці поширив допис про те, що підприємство ніколи не стояло осторонь проблем міста:

І ставить для себе пріорітетним завдання боротьби з нелегальними скидами відходів в водойми. Не став виключенням і цей випадок. – йдеться в повідомленні. – Наші лаборанти, прибувши на місце скарги, дійсно виявили, що водойма під берегом вкрита синьо-зеленими плямами, які можна побачити на фото. Було відібрано дві проби вдень і вночі.

За результатами лабораторного дослідження Рівне облводоканал констатує, що синьо-зелені плями, жодного відношення до скиду відходів в водойму не мають.

Ці синьо-зелені плями – звичайні ціанобактерії (синьо-зелені водорості) забарвлені переважно у блакитно-зелений колір, в екстремальних умовах частіше мають забарвлення з різними відтінками червоного кольору. Зеленого відтінку клітинам надає хлорофіл "А". Червоний або блакитний колір обумовлений наявністю значної кількості фікобілінових пігментів. – зазначається у дописі.

До слова, синьо-зелені водорості поширені у застояній воді, у ставках і ріках, що повільно течуть. Якщо вода починає "цвісти", вона набирає неприємного запаху, а риба потерпає від нестачі повітря. 

Читайте також: Маленькій красуні Іринці потрібна Ваша допомога