фото ілюстративне
Поки одні жінки при одному згадуванні про ботокс махають руками і кричать, що ні за що і ніколи, інші вважають його найкращим винаходом людства. Давайте ж разом дізнаємося, які у нього переваги і недоліки, і зрозуміємо, чи варто їм користуватися.

Переваги ботокса

Як ми вже сказали вище, ботокс завдяки своїй здатності розслабляти м'язи повністю розгладжує дрібні динамічні зморшки, а глибокі робить менш помітними. При цьому результат з'являється вже на наступний день після процедури, а остаточного ефекту можна чекати через два тижні. Завдяки ботоксу пропадає звичка хмуритися. Тому навіть коли препарат повністю розсмокчеться, зморшки довше не з'являться знову.На відміну від пластичної хірургії, ін'єкції ботокса не можуть залишити на тілі слідів. Процедура виконується за допомогою шприца з дуже тонкою голкою, яка вводиться під шкіру строго на певну глибину. За допомогою ботокса можна також позбутися від такої проблеми, як гіпергідроз (зайва пітливість).

Недоліки ботокса

На жаль, не обійшлося тут і без ложки дьогтю. Міміка стає не такою багатою. Потрібно бути готовою до того, що навіть якщо вам дуже захочеться насупитися, у вас це просто не вийде! А якщо почати зловживати процедурою, лице і зовсім може перетворитися на мертву маску. Якщо ввести ін'єкцію не в тому місці або не в тій кількості, можна отримати масу неприємних побічних ефектів: навислі повіки, опущення куточків рота, порушення симетрії обличчя і рухливості тих м'язів, які ви не планували. Тому дуже важливо йти тільки до перевіреного майстра, якому ви на сто відсотків довіряєте. Ефект від ботокса триває лише 3-6 місяців, після чого препарат повністю розсмоктується. Але є тут і позитивний момент: якщо процедуру провели невдало, досить скоро ви повернетеся до свого природного вигляду. У деяких випадках на місці уколу можуть виникати поодинокі гематоми (але вони досить швидко проходять).

Протипоказання до застосування ботокса

Перед тим як провести процедуру, найкраще порадитися з Вашим лікуючим лікарем. Крім того, майте на увазі, що ботокс категорично протипоказаний:

  • при вагітності та годуванні дитини;
  • при гострих інфекційних захворюваннях;
  • при індивідуальній непереносимості препарату;
  • при запаленні шкіри на передбачуваному місці ін'єкції.

Підводячи підсумки, хочеться сказати, що ін'єкції ботокса вимагають дуже відповідального і зваженого підходу. Але якщо ви знаєте хорошого фахівця і не забуваєте про почуття міри, за допомогою такої процедури можна досягти вражаючих результатів.