Не секрет, що на весілля нареченим прийнято дарувати подарунки. Однак не всякий подарунок хороший. Деякі подарунки не варто дарувати саме на весілля, тому що вони несуть в собі негативний інформаційний посил, символізують щось несумісне з ідеєю довгого щасливого спільного життя або просто не годяться в подарунок на таке велике свято.

Весільні прикмети досить чітко обмежують коло подарунків, які не можна дарувати нареченим.

Погані прикмети

Весільні прикмети - тонка матерія, в тому числі і щодо подарунків до весілля. Ось деякі речі, які не варто дарувати через те, що з ними пов’язані погані прикмети.

Не можна дарувати використані речі, в тому числі антикваріат, якою би привабливою не була ідея подарувати його. Використані речі несуть в собі інформаційний слід долі минулого господаря, і підносити такий подарунок в день весілля недоречно.

Крихкі речі і вироби зі скла не можна дарувати в день весілля, оскільки вони символізують крихкість відносин. Розбити річ, подаровану в день весілля - до близького розлучення. Стосується це і всіма улюбленим весільним сервізам. Дзеркала не прийнято дарувати на весілля, оскільки вони є вікнами в потойбічний світ, звідки молодятам немає чого чекати добра. Воно принесе в будинок тільки образи і скандали. Крім того дзеркало - крихкий предмет.

Не дарують на весілля і чайники. Чайник в подарунок - до швидкого розлучення, сліз і сварок

Сварки символізують і ножі, а так само будь-які колючі або ріжучі предмети. Їх не прийнято дарувати ні на одне свято, і тим більше на весілля. До цієї прикмети відносяться і столові набори, в які входять ножі та виделки.

Не можна дарувати годинник. Цей предмет відраховує час, а значить, за повір’ями, може залучити швидку розлуку, а то і смерть в будинок.

Фотографії або фотоальбоми - так само недоречні на весіллі. Вони символізують спогади, смуток за минулим. Саме тому прикмети пов’язують їх зі швидким розлученням і переходом відносин із сьогодення в минуле, в розряд спогадів.

Золото і прикраси так само не можна дарувати в день весілля. Золото не дарують, оскільки це грубо суперечить етикету, а наприклад натуральні перли - за прикметою - до сліз. Краще обійтися без прикрас.

Порожні сумочки, гаманці або портмоне не можна дарувати не тільки на весілля, але і з будь-якого іншого приводу. Якщо ж дуже хочеться, то слід в одне з відділень покласти гроші.

Недоречні подарунки

Не всі неприпустимі подарунки пов’язані з поганими прикметами. Однак чимало знайдеться подарунків, які дарувати на весілля недоречно і безкультурно.

Ніхто з гостей не повинен дарувати троянди. Троянди доречні тільки в якості подарунка одного нареченого іншому, як знак любові. Гість, що дарує троянди нареченій, допускає кричущу безтактність і грубо порушує етикет.

Декоративні фонтани не дарують на весілля не тільки тому, що струмлива вода може символізувати довгі сльози, а й тому що подібний подарунок зважаючи на свою громіздкість може виявитися непотрібним. З цієї ж причини не слід дарувати предмети меблів і інтер’єру. Це занадто особистий подарунок. Свою квартиру молодята стануть обставляти самі, у відповідність зі своїми смаками і подарована меблі, швидше за все не буде їм відповідати.

Картини так само не годяться в якості подарунка, якщо тільки дарувальник не впевнений, що наречені давно мріють саме про неї.

Джерело