Купуючи нові речі чи приймаючи їх в подарунок ви, мабуть, і не задумуєтеся, що вони можуть забирати у вас удачу. Але якщо озирнутися, то в домі ми побачимо масу мотлоху, який приносить лише нещастя.

Подарунки та сувеніри
 
Хтось із рідних подарував вам жахливу вазу, в яку ви жодного разу не ставили букет. І ось вона припадає пилом у шафі з поваги до рідної людини. Знайомо? Не варто зберігати речі, які вам не подобаються і не приносять радості.
 
Занедбані хобі
 
Ніяк не маєте бажання закінчити вишивання, в’язання та інші цікаві речі? Тоді, не потрібно всі ці творіння зберігати вдома, аби вони просто припадали пилом.
 
Ваші старі записи, щоденники
 
Вони зберігають спогади про нас такими, якими ми були колись, і заважають нам просуватися далі. Звільніть простір для енергії нового життя.
 
Книги та журнали, які ви не читаєте
 
Вони з розряду речей, які вам колись подобалися. А вони припадають пилом ... Не викидайте старі та непотрібні книги - віднесіть в бібліотеку.
 
 
Колекції, які ви більше не збираєте
 
Старі платівки, касети, іграшки, картинки, листівки ... Це частина вашого минулого, а з минулим потрібно мати сміливість попрощатися, інакше воно наповнює будинок «токсичною» енергією.
 
Фотографії, токсичні для вас люди, або ті з якими розпрощалися
 
Ви щоразу засмучуєтеся, коли ваш погляд падає на такі фото. Пожалійте себе. Приберіть ці фото з рамок і замініть позитивними, дивлячись на які ви згадуєте найприємніші моменти.
 
Зів'ялі квіти
 
У вазі або в вазоні - мляві, мертві квіти забирають наші сили. Їм не місце в нашому будинку, особливо, якщо в ньому живуть діти.
 
Важкі штори
 
Така класика створює гнітючу атмосферу. Як тільки ви заміните їх легким і яскравим декором на вікнах, відчуєте, як дихати стане легше.

Битий посуд
 
Надщерблені тарілки, тріснуті чашки, чайники з відколотим носиком. Настав час розлучитися з цим посудом.
 
Речі, до яких ви не торкалися рік
 

Цей «баласт» роздайте малозабезпеченим людям, родичам, віднесіть до спеціального прийомного пункту старих речей. І зробіть це за 72 години, інакше не позбудетеся від мотлоху ніколи, а нова удача буде обходити ваш будинок, простір якого зайнято енергетичним мотлохом.