Дачні масиви досі не включені у межі населених пунктів. Втім, їх жителі хочуть впливати на процеси, що відбуваються навколо. До того ж на законних підставах.

Rivne1.tv вже не один раз повідомляв про бажання жителів дачних масивів поблизу Новоукраїнськї селищної ради стати частиною населеного пункту.

Читайте також: Дачні масиви біля Рівного хочуть стати частиною ОТГ

У продовження цієї боротьби, голови чотирьох садових товариств спрямували спільне звернення до голови Новоукраїнської селищної ради, аби разом із селянами обирати до якої ОТГ приєднатися - Шпанівської чи Олександрійської.

Це звернення від голів товариств "Льонок", "Нетканщик", "Прогрес" та "Західний" щодо інформування стосовно питання приєднання Нової Українки до ОТГ й стало причиною позачергової сесії.

За словами голови селищної ради більшість опитаних (опитування проводилося з літа по листопад, та повторно - січень 2020) схиляються до Олександрійської ОТГ, але на даний час і Нова Українка і ОТГ Шпанівське та Олександрійська займають вичікувальну позицію щодо даного питання.


Приєднання до котроїсь з ОТГ для багатьох представників садового товариства, зважаючи на численні коментарі у мережі Facebook, насправді ж має інше значення: не так важливо до кого, значно вагоміший факт самого приєднання й визнання населеним пунктом.

Читайте також: Повстання громад: на Рівне нщині мають залишитись всі створені ОТГ