Поряд із словами "затишок", "чай", "плед", осінь часто асоціюють з депресією. Похмурі і сірі дні провокують погіршення настрою, сонливість та інші не надто приємні стани. Що робити, щоб їх не виникало? Пропонуємо вам кілька дієвих методів.

Кожна людина зміну сезону відчуває по-своєму, хтось намагається налаштувати себе на позитивний лад і не думати про осінь в такому форматі. Люди з таким баченням абсолютно просто можуть повернутися після тривалої відпустки на робоче місце, при цьому вони наповнені зарядом енергії. Але все ж більшість людей схильні піддаватися поганому настрою через складнощі осінньої перебудови організму. Що ж робити, коли у вас виникли симптоми депресії?

1. Приймайте сонячні ванни

Намагайтеся вставати раніше, щоб збільшити свій світловий день. Не оминайте можливості прогулянки на свіжому повітрі, особливо, коли світить сонце. Це зменшить вироблення мелатоніну, який провокує депресію. Не перекривайте штори в будинку, нехай світло вільно проникає до кімнат.

2. Їжте шоколад

В осінній період не рекомендується захоплюватися дієтами. Так як організму необхідними будуть безліч поживних речовин для активації захисних сил. Купіть собі улюблених цукерок або потіште себе шоколадкою. Шоколад збільшує вироблення гормонів щастя і радості – ендорфінів. Коли нам сумно і понуро, хочеться з’їсти солоденького – це наш організм сигналізує, що насувається депресія. Не відмовляйте йому.3. Добре висипайтеся

Немає нічого кориснішого за здоровий сон. У період, коли організм найбільш вразливий, восьмигодинний сон – це необхідність. Не засиджуйтеся довго вечорами, оптимальний час для переходу до сну о 22:00. Тоді вранці ви будете почувати себе відпочившими і задоволеними. Якщо ви звикли лягати набагато пізніше, випийте перед сном склянку теплого молока з цукром або медом. Це чудодійне снодійне використовували ще наші бабусі.

4. Створіть у будинку живий куточок

Коли за вікном похмуро і понуро, а дерева вже скинули своє листя, ніщо так не радує око, як наявність яскравих фарб в будинку. Квіти допоможуть вам відволіктися від сірих вуличних фарб, крім того їхній зелений колір діє заспокійливо.

5. Харчуйтеся різноманітно

В осінній період ваш раціон повинен бути найбільш різноманітним. М’ясо, риба, молочні продукти і якомога більше овочів та фруктів. Якщо є необхідність, пропийте вітаміни і мінерали. Тоді ні депресія, ні простудні захворювання вам будуть не страшні.

6. Займіться фізкультурою

Ніщо так добре не відволікає від негативних думок, як фізичні вправи. Сходіть до спортзалу, басейну, займайтеся фізкультурою вдома або просто почніть бігати. Ви підтримаєте себе в хорошій формі і часу на пригнічення не залишиться.7. Знайдіть собі заняття, яке буде Вас надихати

Депресія найчастіше атакує тих, хто не знає чим себе зацікавити. Знайдіть для себе корисне і цікаве заняття, щоб вечорами у вас не залишилося часу для негативних емоцій. Малюйте, в’яжіть, пишіть вірші, співайте, танцюйте, дивіться фільми з рідними або готуйте страви – загалом, використовуйте весь свій арсенал захоплень.

8. Частіше розслабляйтеся

Хорошим способом для повної релаксації є тепла ванна з ароматичними маслами. Запах ароматичних масел проникає саме в той відділ головного мозку, який відповідає за наші емоції. Побалуйте себе і своє тіло та налаштуйтеся на позитивний лад. Медитуйте.

9. Спілкуйтеся з друзями

У жодному разі не замикайтеся у собі. Ходіть на вечірки, спілкуйтеся зі знайомими і друзями, влаштовуйте свята, робіть невеличкі подарунки своїми руками навіть якщо для цього нема особливої нагоди. Тіште себе і оточуючих! Тоді осіння депресія обов’язково відступить!

10. Змініть своє ставлення до осені

Не ставтеся до осені лише негативно. Адже в цієї пори року дуже багато своїх принад та яскравих барв. Сходіть в парк, влаштуйте фотосесію, зберіть гербарій. Умійте радіти життю і кожній проведеній миті.

Читайте також: 5 найочікуваніших кінопрем`єр листопада

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber