Поодинокі мертві особини спостерігаються по всьому місту. А ось на вулиці Набережній, вздовж річки Устя - десятки мертвих пернатих. Гибель голубів у Рівному спостерігається вже вдруге. Вперше вона була зафіксована минулоріч восени. Тоді спеціалісти встановили причину смерті. У птахів воло було переповнене великою кількістю кормових мас, що спричинило інтоксикацію та загибель досліджених голубів.

Вулиця Набережна у Рівному. Мертві голуби. Вони лежать вздовж річки Устя, на бетонних плитах, тротуарах. Деякі птахи вже розкладаються. Перехожі шоковані.

Празилась, нарахувала штук 8. Я вперше бачу так багато мертвих їх.

Ми нарахували більше двох десятків мертвих птахів. Місцеві мешканці кажуть, ще кілька місяців тому почали помічати мертвих, поодиноких пернатих.

З весни починається і потім літом, до осені їх стає все більше і більше, - говорить рівнянка Анастасія.

Деякі,живі голуби - здається ніби хворі. Злетіти не можуть. Практично не втікають від людей. Падають. Місцеві мешканці кажуть, масовий мор голубів почався кілька днів тому.

Я живу у цьому домі на другому поверсі, йдучи на роботу. Під будинком було три голуба, далі йшов біля дорожки ще один голуб додихав. Тобто кілька днів тому тут мор голубів був. Я не знаю чому. Чи через воду, що вони п'ють. Бо люди їх не травлять, Підгодовують, - каже Михайло.

Мертвих голубів рівняни спостерігають по всьому місту. Надсилають фото з поодинокими особинами. Сьогодні фахівці виїхали на вулицю Набережну. Відібрали мертвих птахів на дослідження.

Сьогодні поступив сигнал, що є загибель голубів. Ми виїхали - це берег річки Устя, біля кафе Венеція. Там є розложені трупи, є трупи свіжі. Ми відібрали свіжі трупи і направили у лабораторію для дослідження, - каже лікар ветеринарної медицини Рівне нської міської ветеринарної лікарні Михайло Дзьолось.

До слова, подібна проблема була і минулого року. Мор голубів спостерігався восени. Найбільше мертвих пернатих виявили тоді у парку Хімік біля водойми і також вздовж річки Устя. Небезпечних хвороб фахівці у птахів тоді не виявили. Причиною смерті стало переповнене воло великою кількістю кормових мас, що спричинило інтоксикацію птахів. Цьогорічну причину смерті птахів назвуть через 5 днів. До слова, вони лежать по місту і їх ніхто не прибирає.  

Дивіться також: трави чи пігулки: як рівнянам уникнути осінньої застуди?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber