У Рівному облаштували першу екопарковку. Це стоянка на траві, створена за технологією живого газону, що придатний для паркування автомобілів і проїзду автотранспорту. Рівняни про такі екопарковки майже нічого не чули.

Першу екологічну парковку у Рівному облаштували на вулиці Пластовій, за готелем Мир. Вона невеличка. Розрахована на три автомобілі.

Облаштовують екопарковки за допомогою спеціальних газонних решіток. Їх укладаються на підготовлену основу, заповнюють родючим ґрунтом і засівають газонною травою. Остання очищає повітря, а ґрунт під решітками, вбирає воду, яка з'являється після дощів. Тому практично і естетично.

Тарас припарковує авто на екопарковці. Дивується, що це живий газон.

Інший водій реагує схоже. Каже, про екопарковку нічого не чув і не звернув увагу на решітки на землі.

Читайте ще: без поліетилену: депутати обмежили використання пакетів у Рівному

Інші, опитані нами рівняни про перші живі газони у Рівному, які придатні для паркування авто, теж нічого не знають.

У місті існує велика проблема з парковками, кажуть рівняни. Зелена стоянка чи просто парковка - без різниці. Аби було де поставити авто.

Кілька років тому, проект екопарковки виграв конкурс фінансування з громадського бюджету. Першу зелену стоянку у Рівному повинні були облаштувати на вулиці Данила Галицького. Але прокладені комунікації не дозволили цього зробити. Якщо екопарковка на Пластовій себе виправдає, то можливо схожі з'являться і у інших мікрорайонах міста. Адже у деяких обласних центрах України, завдяки зеленим стоянкам вирішують проблему стихійного паркування у дворах багатоповерхівок.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber