Щорічно 11 липня у всьому світі відзначають міжнародний день шоколаду. Саме цей десерт поміж людей називають гормоном щастя. Адже, якщо з'їсти саме цей смаколик, настрій неодмінно підійметься, запевняють психологи. Втім, приємно його не лише їсти, а й готувати кажуть кондитери.

Кондитер Алла Гайдаченко готує десерт. Жінка знає про шоколад майже все, адже щодня робить з нього різні солодощі. Розповідає, окрім насолоди, шоколад приносить людям щастя.

Насамперед, дійсно шоколад дарує відчуття щастя. Не тільки його смак, а й запах. Асоціації просто неймовірні. Достатньо сказати лише слово, і відразу почуваєшся щасливим.

Кондитер запевняє, шоколад буває не лише білим, чорним та молочним.

Та буває рожевий. І рожевий шоколад з'явився відносно не давно. Минулого року. Нарешті селекціонери вивели новий сорт бобів, які дають какао рожевого кольору. У нього дуже особливий специфічний смак та аромат. І він дуже м'який та смачний.

Жінка додає, бути кондитером це покликання. Їй подобається готувати солодощі, особливо з шоколаду, які так полюбляють пересічні рівняни.

Дивіться також: коваль з Рівне нщини виготовив головну героїню серіалу "Гра престолів" (ВІДЕО)

Шоколад унікальний продукт, запевняє психолог. Каже, він покращує настрій. Усе завдяки компонентам, які там містяться.

В шоколаді є той компонент , той елемент який впливає на накопичення та виділення вироботку нейромедіатора як серотонін. А саме серотонін регулює наші емоційні стани. Наші тривожні стани, наші ефективні стани, наші невротичні стани. Тому споживаючи шоколад, є велика імовірність того що у вас буде підвищуватися настрій.

Психолог додає, хоч шоколад і вважається гормоном щастя, втім шукати потрібно його не лише в солодкому.  

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber