Радіаційний фон у тридцяти кілометрах від Хмельницької АЕС в нормі. За ним щоденно слідкують пости радіаційної безпеки. У Нетішинських енергетиків їх понад два десятки.

Рівень радіації у 30-кілометровій зоні навколо Хмельницької АЕС можна побачити на спеціальному обладнанні. Воно встановлене у цеху радіаційної безпеки. І відображає інформацію з постів радіаційного контролю. Хаесники розповідають, контрольні заміри радіаційного фону роблять постійно, результати у будь-який час можна побачити на моніторі.

Крім вимірів радіаційних параметрів, на монітор автоматизованої системи контролю радіаційного стану, виводиться інформація про метеорологічні умови на території навколо ХАЕС.

Збільшення порогового рівня радіаційного фону не має і поза тридцяти кілометровою зоною, наголошують енергетики. І хоча радіаційних постів там поки не має, працівники Хмельницької АЕС проводять планові перевірки радіаційного стану. Аби населення у навколишніх селах знало, що з рівнем радіації все гаразд, а розмови про будь-які викиди не більше ніж чутки.