Мешканці Рівненщини продовжують активно користуватися «Доступними ліками».

З початку дії державної програми на відшкодування вартості ліків виписано рецептів на понад 397 тисяч гривень. Таким чином, життєво необхідні препарати отримали майже 223 тисячі пацієнтів.

За такими показниками Рівне нщина увійшла в п’ятірку областей-лідерів, які успішно реалізують програму «Доступні ліки».

Найбільшою популярністю програма користується у Володимирецькому, Демидівському, Зарічненському, Млинівському та Дубенському районах. Тут у повній мірі використовують розподілені для районів гроші. Також дбають про своїх мешканців у Клесівській, Мирогощанській, Демидівській та Боремельській об’єднаних територіальних громадах.

Разом з тим, є райони, де недостатньо поширюють інформацію про «Доступні ліки» - у Березнівському та Дубровицькому. Також, на низькому рівні реалізація програми у Бабинській, Підлозцівській та Привільненській ОТГ.

Нагадаємо, нині за програмою «Доступні ліки» пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом 2 типу можуть отримати 261 препарат, з них 59 – безоплатно. Як діти, так і дорослі можуть звернутися до свого лікаря і отримати правильно виписаний рецепт, де вказана діюча речовина. І вже по цій речовині, в аптеці підбирають препарат, який дійсно корисний для пацієнта.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА

pic