31 жовтня в Україні і в світі відзначають одне з найбільш незвичайних свят - Хелловін - це свято нечистої сили і духів. Яка ж історія і головні традиції найбільш похмурого свята?

Хелловін бере початок від свята жнив і днів мертвих, які традиційно відзначали стародавні кельти. Вони вважали, що в кінці жовтня, темна частина року змінює світлу (літо-зиму), тому основні кольори Хелловіна чорний - символізує смерть і темряву, а помаранчевий - символ збору врожаю. Легенда свідчить, що в цю ніч оживають мерці, духи яких ходять серед людей, саме тому в цей день прийнято вдягати костюми і ховати за масками свої обличчя, щоб духи не змогли впізнати людину і забрати її в потойбічний світ. В Україні це свято прийшло в кінці ХХ століття і з кожним роком стає все популярнішим.

Головні традиції Хелловіна

Виріжте ліхтар Джека. Насправді, головним символом цього свята є не зовсім гарбуз, а ліхтар Джека і раніше, щоб вирізати світильник, використовували різні овочі, частіше ріпу. Через свою доступність і невисоку ціну, американці стали використовувати саме гарбуз, так і з'явилася традиція вирізати світильник Джека саме з гарбуза.

Ліхтар Джека - це гарбуз, на якому вирізається зле обличчя з страхітливою посмішкою, а всередину гарбуза вставляють свічку.

Прикрашати будинки в стилі Хелловін - це забава для дітей і знак, що ви відзначаєте це свято, тому чекаєте в гості "духів", щоб пригостити їх солодощами. Традиційно, для прикрас використовуються різноманітні паперові гірлянди, невеликі гарбузики, фігурки відьом та інша атрибутика, яку до свята можна купити не тільки в сувенірному магазині, але і в звичайному супермаркеті.

5 оберегів в спальні, які будуть охороняти ваше сімейне щастя

Прикрашений будинок готовий приймати духів, яких потрібно задобрити цукерками, для того, щоб відкупитися за вчинені гріхи і погані вчинки. Тому обов'язково запасіться шоколадними монетами, печивом та іншими солодощами.

У цей день дівчата можуть поворожити на судженого, атмосфера і енергетика Хелловіна відмінно сприяє цьому. Але не тільки дівчата в цей день можуть заглянути в майбутнє, вважається, що і хлопці можуть загадувати свої найпотаємніші бажання, і одне з них незабаром обов'язково здійсниться.

Ви можете не вірити в духів, привидів і загробне життя, але яскраве і веселе свято посеред холодної осені, обов'язково подарує всім гарний настрій, яскраві незабутні емоції і багато смачних солодощів!