(*Щорічно у першу неділю листопада відзначається День працівника соціальної сфери України. Цього року це свято випало на 4 листопада.*)

Працівники соціальної сфери спілкуються з різними людьми, що мають всілякі проблеми: зі здоров'ям, з працевлаштуванням, соціальною адаптацією, з сімейними проблемами і т.п. Таким співробітникам, які день у день налагоджують зв'язки, роблять добро, виявляють милосердя, і присвячене таке професійне свято.

День працівника соціальної сфери України відзначається в першу неділю листопада. Щорічне святкування дати було встановлено відповідним Указом глави держави від 13 квітня 1999 року № 374/99. Документ ратифікував Л.Д. Кучма.

День працівника соціальної сфери України відзначають співробітники Пенсійного фонду, Міністерства праці та соціальної політики, Служби зайнятості, Фонду соціального страхування, а також фахівці інших установ і організацій, що належать до даного напрямку діяльності.

Соціальні працівники реалізовують державну політику в соціальній сфері. Вони беруть участь у вирішенні різних конфліктів і суперечок, допомагають слабозахищеним верствам населення (інвалідам, дітям-сиротам, багатодітним матерям, батькам-одинакам та іншим), організовують і контролюють індивідуальні програми, спрямовані на профілактику негативних проявів у суспільстві (алкоголізму, наркоманії, токсикоманії, проституції і так далі).

Сьогодні в соціальній сфері України працює близько 150 тисяч чоловік. Вони дарують людям надію на краще, вчасно подають руку допомоги тим, хто цього потребує. Для багатьох з них слова Івана Франка — «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» — стали сенсом життя.

Високо оцінюючи результати проведеної роботи фахівців даної сфери і з огляду на клопотання співробітників органів соціальної політики та праці, було вирішено встановити це професійне свято.

Привітання для працівників соціальної сфери

Ви знаходите підхід до людей,

Захищаєте старих і дітей.

Стільки прагнуть допомоги від вас,

Тож підтримку надаєте всякчас.

З добрим серцем зустрічаєте всіх,

Так не кожен працювати би зміг.

Хай сторицею тепер доброта

Повертається, людська теплота,

Поважають і цінують завжди.

Тож упевнено ідіть до мети.

І нехай Господь вас оберігає,

У житті й роботі допомагає.

* * *

Несете радість українцям,

Ця праця доволі важка,

Зі святом вітаємо щиро,

Твердою хай буде рука.

Добробут і злагода в домі

Хай будуть поруч завжди,

Робітники соціальної сфери

В житті не пізнають біди.

* * *

Субсидії, пільги, допомога в роботі,

Червоний хрест-ви завжди в турботі.

Ви для людей — янголи долі й надії.

Хай же збуваються всі Ваші мрії.

Зі святом щиро Вас ми вітаєм,

Невичерпної життєвої енергії. бажаєм

Хай добром вернеться Ваша теплота

Добробуту, злагоди на довгі літа!

* * *

Соціальної сфери України,

Вітаємо щиро працівників,

Нехай збуваються всі мрії,

Й велике щастя прийде в дім.

Нехай міцним здоров’я буде,

і завжди стане на все сили,

Щоб радість про вас не забула,

і долі були ви щоб милі.