Під час одержання другої частини хабара - п'яти тисяч доларів США, що називається - на гарячому оперативники УЗЕ в Рівненській області та військові прокурори затримали першого заступника голови Рівненської РДА (*Ігоря Грубого.*)

Речниця військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак повідомила:

10 тисяч доларів США вимагав і отримав чиновник за погодження проектної документації забудови земельної ділянки. Обидва «транші» документувались оперативниками. Зараз тривають невідкладні слідчі дії та санкціоновані обшуки. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру, його затримання та клопотання до суду про обрання Грубому запобіжного заходу.

В РДА ситуацію поки не коментують.

У прес-службі військової прокуратури Західного регіону України повідомили, що сьогодні 23 жовтня 2018 року за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Рівне нській області за матеріалами та спільно з Управлінням захисту економіки в Рівне нській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди першим заступником голови Рівне нської РДА. Друга частина хабара у розмірі 5 тис доларів США, як і раніше передана перша частина коштів – 5 тис доларів США, призначалися за погодження проектної документації приватному підприємцю щодо забудови земельної ділянки. Кошти виявлено та вилучено у повному обсязі під час проведення огляду місця події. На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

Вирішуються питання щодо затримання підозрюваного, повідомлення йому про підозру та звернення до суду щодо обрання міри запобіжного заходу.

pic



pic



pic



pic