30 серпня, в Дубенській райдержадміністрації відбулась нарада з селищним, сільськими головами.

Під час наради головою адміністрації особливу увагу було акцентовано на питанні щодо виділення коштів для співфінансування проведення ремонту автомобільних доріг комунальної власності у населених пунктах району, який здійснюється за рахунок державного бюджету на умовах співфінансування з місцевого бюджету.

Нагадаємо, що розпорядженням голови Рівне нської обласної державної адміністрації від 14 червня 2018 року затверджено перелік об’єктів, що фінансуватимуться у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг Рівне нської області.

Вимогою для будівництва доріг була наявність проектно-кошторисної документації, а для комунальних доріг – ще і співфінансування з місцевого бюджету.

Також в ході наради розглянуто питання про надання субвенції сільськими радами районному бюджету; Про передачу дошкільних навчальних закладів на баланс сільських рад; Про надання пільг у готівковій формі на оплату проїзду на приміських маршрутах; Про передачу коштів на утримання жителів громад у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в с. Верба; Про передачу субвенції Дубенському районному територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг); Про участь у фольклорному святі «З народної криниці».

За результатами наради головою адміністрації дано відповідні доручення.