Занурюючись в стародавні японські традиції і ритуали краси, гейша викликає яскраві асоціації з їх сценічним образом: червоні губи, білосніжна шкіра, сміливо пофарбовані брови, великий шиньйон і розписне кімоно. А як щодо їх підходу до здоров'я? Як же гейшам вдавалося бути завжди настільки спокусливими і прекрасними. Засновниця японського косметичного бренду Tatch Вікі Цай розповіла про головні заповіді краси японських красунь.

Жити в гармонії з природою

Гейші проводили багато часу на природі, що було частиною оздоровчого ритуалу. Вони намагалися користуватися перевагами фізичного переміщення - адже саме в процесі руху відбувається повне відчуття життя. Крім того, гармонія з природою - це і вживання правильних продуктів - зазвичай гейші дотримувалися раціону з сезонними овочами та фруктами.

Інший погляд на спорт

Якщо наша культура позиціонує здоровий спосіб життя лише через призму важких фізичних навантажень і надмірну активність, то для гейші важлива помірність у всьому. Не можна просто цілий день сидіти без руху в офісі, а потім всього лише годину присвятити тренуванням. Намагайтеся періодично рухатися протягом усього дня і не забувайте про якісне харчування і сон. Коли питання стосується краси, то гейша вважає, що шкіра відображає наше психічне, фізичне і духовне здоров'я.

Спробуйте медитацію

Не треба сидіти в позі лотоса протягом години, перетворіть будь-яку дію в медитацію: прогулянка, їжа або дихання. Наприклад, ви можете вживати улюблену страву і повністю акцентувати увагу на смакових відчуттях, смакувати кожну нотку замість того, щоб дивитися в екран телефону і перевіряти повідомлення. Що стосується традиційної медитації через дихання, то вона дозволяє вивільняти гормони радості, які знімають напругу і допомагають краще зосереджуватися на повсякденних справах.

Практикуйте подяку

Регулярна практика подяки з плином часу може зробити нас щасливішими, ніж зазвичай. Навіть наукові дослідження підтримують цю давню традицію. Ви можете дякувати за будь-який приємний момент протягом дня або висловлювати подяку близьким людям.

ДЖЕРЕЛО

Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм