У 2017-му році День зимового сонцестояння припав на 21 грудня. Саме цей день буде найкоротшим. Світлий час триватиме не більше 7 годин. День зимового сонцестояння важливий і в астрономічному аспекті, і в культурному. Адже він вважається дуже потужним в енергетичному плані, наші предки сприймали його як день відродження і зміни часів.

Звичайно, настільки значні дати завжди відзначалися в народі.

Традицій дня зимового сонцестояння до нашого часу залишилося небагато, але ми вирішили розповісти вам про найцікавіші. Раніше, у стародавніх слов’ян у цей день відзначали Новий рік, або Коляду. З дуба або сосни люди розпалювали ритуальне вогнище, яке символізувало відродження Сонця. Головною прикрасою святкового столу був коровай у формі сонця.

Крім цього, дівчата у цей день часто ворожили на судженого, а всі інші колядували. Найцікавіше, що після прийняття християнства, ці традиції збереглися. Їх просто перенесли на інші дати.

Також, вважається, що якщо ви займетеся новими справами в день зимового сонцестояння, то у вас обов’язково все вийде. Успіхів можна досягти в кар’єрі, кардинально змінити своє особисте життя, поліпшити фінансовий добробут і так далі. Крім цього було прийнято приділити час духовним практикам, медитації.

В день зимового сонцестояння потрібно викидати старі речі – у такий спосіб люди прощаються з минулим і ніби відкривають собі шлях у щасливе майбутнє.

Використовуйте активну енергію сонця, щоб підтримати себе в тому, що ви хочете створити і висловити, оскільки ваш розум, дух і загальна енергія надзвичайно пожвавлюються в цей час. Знайдіть радісні способи висловити вашу любов до життя.

Народні прикмети на 21 грудня

- За старих часів були впевнені, що якщо 21 грудня на деревах буде іній, слід чекати хороший урожай зернових культур.

- Погода 31 грудня буде точно такою ж, як і в день зимового сонцестояння.

- Якщо 21 грудня ранок похмурий, то весна очікується рання, і з посівом культур треба буде поспішити, а якщо похмуро 21 грудня в полудень, значить весна буде вдалою для сільського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

11 найбарвистіших різдвяних ярмарок у Європі [ФОТО]

Як загадати новорічне бажання, щоб воно здійснилося?