Нині дитина знаходиться на лікуванні у інфекційному відділені Рівненської міської центральної лікарні.

Інформація про те, що в одному із дошкільних закладах міста, виявили менінгіт швидко розлетілася у соціальних мережах:

- Доброго дня. Прошу опублікувати анонімно. В садочку номер 50 "Яблунька" забрали дитину в судомах та температурою 42. Діагностували лікарі хворобу "менінгіт", яка передається повітряно-крапельним шляхом. Наразі дитина у важкому стані. Садочок як працював, так і працює. Інформацію працівники замовчують і запевняють, що все добре. Нещодавно у Львові та Києві були летальні випадки. Проте садочки там закрили на карантин. Прошу вас опублікувати дану інформацію, щоб вберегти наших дітей. Ганьба тим хто намагається замовчувати та робити вигляд, що все добре. Мені не байдуже, бо туди ходить моя дитина і мені хочеться застерегти інших батьків від даної хвороби. Наперед дякую адміністрації групи! З повагою!

У зв'язку із панікою у соціальних мережах, сьогодні, 7 листопада, у приміщенні Рівне нського міськвиконкому скликали прес-конференцію.

Як повідомила завідувач в ДНЗ №50 Людмили Войтович, що жвавий хлопчик став млявим, першими побачили вихователі. Дитину відразу відправили до медсестри:

- Оглянувши дитину, медсестра виявила у хлопчика почервоніння горла. Температури у нього не було, лише холодні ручки. Дитину помістили в ізолятор і відразу викликали маму. Їй порадили звернутися до лікарів, що вона і зробила. Коли педіатр оглянув хлопчика, явних признаків хвороби виявлено не було. У дитини діагностували ГРВІ. Мама забрала хлопчика додому під свою відповідальність і лише ввечері у дитини піднялась температура, - розповіла Людмили Войтович.

Нині, 4-річний хлопчик знаходиться у інфекційному відділенні. Стан дитини середньої важкості, його життю нічого не загрожує, повідомляють лікарі.

Не панікувати та вчасно звернутися до лікаря. Такі рекомендації надають медики батькам. Запевняють: головне - своєчасна та кваліфікована допомога.

- Ця хвороба дуже гарно лікується. Головне, вчасно звернутися до лікарів, що в даному випадку зробили батьки. Якби звернулися через 2-3 доби, я незнаю чим би це закінчилося, - повідомив в.о завідувача інфекційного відділення центральної міської лікарні Олег Степчин.

Лікарі наголошують, ні в якому разі не займатися самолікуванням.