В ході "самої масштабної операції спецслужб" Віктора Башука затримали та доправили вертольотом до Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Підозра Віктору Башуку оголошена за фактами його роботи в Шевченківському районі міста Києва, де він працював до призначення на посаду на Рівне нщину. Слідчі дії тривають і досі.

ДОВІДКА:

У проведенні спецоперації беруть участь 1700 працівників Національної поліції і близько 500 військових прокурорів. Учасники спецоперації вже з’ясували, що упродовж 2011-2014 років так звані «податкові ями» допомогли вивести в тінь близько 96 мільярдів гривень.

Наразі 22 чиновників вже затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Затриманим інкримінують створення злочинної організації, яка мала на меті мінімізацію та ухиляння від сплати податків на користі організаторів та членів цієї злочинної організації. Слідчими розслідуються кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених статтями 255 (Участь у злочинній організації) та 364 (Зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Зараз ідуть слідчі дії. Сьогодні вже почалися відповідні судові засідання в Печерському суді.