Національна поліція України запустила мобільний додаток із кнопкою екстреного виклику, який сам шукатиме свідків.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook виконувач обов'язків голови Нацполіції України Вадим Троян.

"Щоб комунікація між поліцією та суспільством стала простішою, команда ІТ-спеціалістів разом із колишніми бійцями аеророзвідки полку "Дніпро-1" створили мобільний додаток "Моя нова поліція", - написав він.

За словами Трояна, проект не має аналогів в Україні, за кордоном таких сервісів також небагато.

"Сьогодні мобільні гаджети стали невід'ємною частиною життя сучасної людини. До цих реалій маємо адаптуватися і ми у поліції", - наголосив керівник поліції.

Зазначимо, серед функцій додатку є можливість оперативно надсилати фото з місця пригоди, кнопка екстреного виклику, електронна мапа найближчих відділів поліції та медзакладів, сервіс пошуку свідків, новини, push-повідомлення із терміновою інформацією, а також можливість залишати подяки й скарги та інструкції, як спілкуватися з полісменами.

"Це стане новим рівнем комунікації між поліцією та громадянами. За цим майбутнє. Поки що цей додаток перебуває на стадії розробки, а його окремі функції доступні лише для мешканців Дніпра", - зауважив Троян, запевнивши, що програма вже доступна для завантаження.

Окремо він також пообіцяв, що незабаром "Моя нова поліція" запрацює на всій території країни.

Нагадаємо, наступного року в Україні запрацює дорожня поліція та тактичні групи підтримки патрульних. Майбутніх поліцейських набиратимуть протягом усього 2017 року.

Джерело: ТСН.ua