Екс-голова Одеської ОДА та лідер створеного ним "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі по приїзду на Рівненщину,мав проводити зустріч з активом новоствореної партії у конференц-залі готелю «Мир». Але потім плани змінились.

Спочатку Саакашвілі вирішив завітати на полісся та на власні очі подивитись масштаби незаконного видобутку бурштину.

Дорогу до місця, де за словами Міхеіла видобувають бурштин, йому перекрив вантажний автомобіль, водій якого запевняв, що це виробнича зона.

"Місцеві бандити закривають дорогу всім чужакам, щоб ніхто не бачив, як знищується природа і добувається бурштин. Це потрібно бачити, яка у них система. Посеред білого дня, в центрі України організована ціла система - абсолютно мафіозна. Немає ні одного поліцейського, тому що поліція бере 100 тисяч доларів в день, щоб закривати на це очі. І це ділиться між Аваковим, частина між прокуратурою і частина місцевій владі", - прокоментував Міхеіл Сакашвілі.

"Це виробнича зона і все, що ви кажете не правда", - перебив його водій вантажівки.

Після того, як Саакашвілі не пустили на територію, він поїхав дивитися на зруйнований ліс.

"Якби видобуток бурштину легалізували, то МВД б не отримувало 100 тисяч доларів, тут ніхто не став би мільонером. Країна знає своїх героїв і всі все знають. Тут ми не зустріли ні одного поліцейського, ні одного представника державних структур, на очах у всіх все відбувається, тут одні бандити, а поліцейські відвертаються. Легалізувати це все дуже просто, але комусь це дуже не вигідно. Авакову не вигідно, губернатору місцевому не вигідно, СБУ не вигідно, прокуратурі не вигідно, бандитам, які тут "кришують". Тут української влади я не бачив, тут є влада бандитів, але ні одної людини в формі. Митниці теж не вигідно, бо вона заробляє на нелегальному перевезенню. А коли все перевозиться в Польщу, вже там воно легалізується і стає чисто, і прозоро. За цей весь бурштин можна побудувати усі розбиті дороги України. Якби ніхто не брав собі в карман, то всі люди на цій місцевості могли б жити краще. А так бідні робочі мусять ризикувати життям, отримувати копійки і тікати від нас. Від нас не "кришувальники" втікали, а бідні робочі, які тут на "пташиних" правах і усіх бояться", - висловив свою думку Міхеіл Саакашвілі.