. В першу чергу, фініки містять велику кількість харчових волокон (6,7 г на 100 г продукту). Харчові волокна нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, регулюють стілець. За рахунок того, що вони не перетравлюються організмом, волокна очищають кишечник від шлаків і беруть участь у відновленні його мікрофлори.

2. Наявність в фініках пантотенової кислоти говорить про те, що вони регулюють обмін речовин в організмі, підвищують опірність імунітету при гострих респіраторних захворюваннях, контролюють роботу нервової системи і наднирників. Пам'ятайте про це, вживаючи сушені фініки користь і шкода знаходяться в непорівнянному балансі - і перевага в сторону користі.

3. Велика кількість ретинолу, або інакше, вітаміну А, в фініках допоможе зберегти волосся здоровими і не січеться, а нігті - красивими і міцними.

4. У фініках міститься найважливіший для організму елемент - калій. Він підтримує в нормі серцевий мускулатуру, а також мускулатуру скелета людини. Невелика порція фініків - 150-200 грам повністю заповнять добову потребу калію для дорослої людини, а дитині для отримання необхідної кількості калію досить з'їсти всього 2-3 штуки фінікових плодів.

5. Розмірковуючи, чи можуть містити в собі фініки і користь, і шкоду, не можна не оцінити міститься в них кількість кальцію - 64 мг в 100 г продукту. Кальцій - це макроелемент, потрібний кожній людині, адже міцність кісток, скелета і зубів безпосередньо залежать від його достатньої кількості в організмі. У зв'язку з цим, фініки рекомендовані вагітним і годуючим жінкам, яким потрібно збалансоване і збагачене кальцієм харчування.

Також фініки містять цілий ряд вітамінів, завдяки яким харчова цінність цих плодів зростає в рази:

Тіамін (B1); Рибофлавін (B2); Ніацин (B3); Піридоксин (B6); Фолацин (B9); Аскорбінова кислота (віт. С); Вітамін D; Вітамін K.