Ціна життя - 200 тисяч доларів. Рівненчанин Євген Маковка з поліського села потребує пересадки серця. Хлопцю 23 роки, а він лічить хвилини, години і дні. Не будує планів на майбутнє та дякує Всевишньому за кожну прожиту мить. Бо останні півроку Женя на межі життя і смерті. Допомогти йому готові у сусідній Білорусі. Втім, коштів на операцію у родини немає.

Серце рівненчанина Євгена Маковки відмовляється працювати. Мало скорочується, не насичує організм киснем. За останні півроку орган збільшився вдвічі. А все почалось через звичайну застуду.

Нинішній стан хлопця лікарі оцінюють як тяжкий. Лише кілька днів тому йому вдалось зняти набряки. Хлопець потребує постійного нагляду медиків.

До сина в обласну лікарню чи не щодня із далекого поліського села за 200 кілометрів приїжджає згорьована матір. Пані Оля вже раз мало не втратила свою дитину, адже проблеми із серцем в Жені змалечку. У трирічному віці йому зробили надскладну операцію через вроджену патологію. Жінка навіть через двадцять років пам’ятає імена усіх кардіохірургів, які врятували життя її дитини.

А нині жінка знову боїться новин з медзакладу. З острахом відповідає на телефонні дзвінки. А час очікування під дверима відділення лікарні для неї – суцільна мука.

Нове серце для Жені потрібне терміново. Лікарі кажуть, зволікати нема коли.

Пересадити донорське серце для Жені вже зголосилися у Білорусі. Операція та реабілітація коштуватиме двісті тисяч доларів. Родина хлопця звернулась у вітчизняне Міністерство охорони здоров’я. Там порадили... чекати.

Чекати на державні гроші хлопцю ніколи. Термінова трансплантація – це єдине, що врятує життя Євгена. Родина хлопця ладна останнє віддати, аби врятувати Женю. Втім, їм не вистачає коштів навіть на підтримуючу терапію. Тож допомоги просять у небайдужих людей.

Картка Приватбанку 5168 7573 0679 2708 на ім’я Маковки Альони Юріївни - рідної сестри Євгена Тел. (095) 144 17 51