Вже сьогодні, 24 липня, ми станемо свідками продовження футбольної дуелі, яка у минулому сезоні набула надпринципового характеру.

Друголігові «Верес» та «Буковина» - до першої ліги потрапили по-різному. Рівняни право підвищитися в класі завоювали за тур до фінішу минулого чемпіонату, гарантувавши собі срібні медалі Другої ліги. Чернівчани ж фінішували лише четвертими. А питання про те, в якому із дивізіонів виступатиме «Буковина» у чемпіонаті 2016-2017 – було, по суті, відкритим аж до засідання Виконкому ФФУ і затвердження рішення Конференції ПФЛ про розширення першої ліги до 18-ти команд.

Влітку чернівецька команда зазнала декількох кадрових змін. Найвагоміша з них сталася на тренерському містку. На місце Віктора Мглинця прийшов молодий амбітний тренер – Сергій Шищенко, який раніше працював із молодіжною командою кам’янської «Сталі».

Команду також залишили влітку воротарі Володимир Мельниченко, Максим Бабійчук і Герман Гнатиш та півзахисники Єгор Демченко і Євген Ключик.

Натомість, у заявці «Буковини» - семеро новачків. Це воротар Сергій Чернобай (екс-гравець ФК «Тернопіль»), захисник Артем Тєрєхов, півзахисники Роман Дорош, Олександр Сніжко (обоє - екс-гравці криворізького «Гірника»), Дмитро Скоблов (екс-гравець «Іллічівця»), Євген Немтінов (екс-гравець «Динамо-2»), а також нападник Роман Дацюк (екс-гравець «Гірника»). Останній, до речі, є уродженцем Костополя. Свого часу Роман Дацюк провів один сезон у складі міні-футбольного клубу «Кардинал-Рівне » в чемпіонаті футзальної Екстра-ліги.

«Буковину» та «Верес» - можна назвати клубами-ровесниками. Офіційно чернівецька команда була заснована лише роком пізніше від рівненської. Відповідно й історія протистоянь футбольних шкіл Чернівців та Рівного налічує чимало яскравих сторінок.

Враховуючи матчі чемпіонату України, а також чемпіонату та Кубку СРСР – за більш, ніж півстоліття суперники провели 82 поєдинки (ще одного разу, у червні 2004-го, «Верес» не приїхав на матч до Чернівців і отримав технічну поразку -:+).

Загальний баланс перемог – на боці «Буковини». Чернівчани мають у своєму активі 39 перемог. Рівняни натомість перемагали 25 разів. Ще 19 матчів завершилися унічию.

У неділю «Буковина» має шанс забити свій сотий гол у ворота «Вереса» в офіційних матчах.

У Чернівцях суперники дотепер зустрічалися на футбольному полі 41 раз (не рахуючи технічної перемоги, про яку йшлося вище). Рівняни на буковинській землі вигравали лише у чотирьох матчах. Востаннє – 3-го травня 2003-го року. Тоді команда Григорія Шаламая святкувала мінімальну перемогу – 1:0 завдяки голу Володимира Ткачука і вдалим діям на останньому рубежі Романа Байрашевського, який відбив пенальті.

Цікавим також є той факт, що із п’яти офіційних матчів між «Буковиною» і «Вересом» у Чернівцях – чотири завершилися у нічию.

У минулому сезоні команди двічі зустрічалися між собою у чемпіонаті Другої ліги. Обидва рази перемогу святкували чернівчани.

«Буковина» - НК «Верес» - 2:1 (2:0)
16 серпня 2015 року
«Буковина»: Мусієнко – Музиченько, Майданевич (Темерівський), Дмитренко, Луцюк, Білала, Маковійчук (Осадчий), Красов, Рафальський, Батрак, Зінченко (Рябий).
НК «Верес»: Рябой – Гальчук, Лазар, Жовтюк, Овчар (Дугієнко), Шутов, Білоус, Деревльов (Скоцький), Лакуста, Цурупін, Голубка (Коблюк)
Голи: Батрак (10), Маковійчук (42) – Скоцький (51).
Попередження: Дмитренко, Луцюк – Жовтюк, Овчар, Скоцький, Кодлюк.

НК «Верес» - «Буковина» - 0:1 (0:0)
02 квітня 2016 року
НК «Верес»: Семено – Рафальський, Ткачов, Притиковський, Спичка, Коцюмака (Коблюк), Гаванко, Орловський (Логінов), Лиховидько, Таргоній (Лакуста), Яременко.
«Буковина»: Мельниченко – Носарєв, Найко, Темерівський, Осадчий (Луцюк), Кохман (Перін), Керчу, Батрак (Бойчук), Рустамов, Сивка, Палагнюк.
Гол: Бойчук (86).
Попередження: Яременко, Лиховидько, Спичка – Батрак, Осадчий.

Зовсім нещодавно НК «Верес» та «Буковина» зустрічалися у контрольному матчі. Тоді вже оновлена команда Володимира Мазяра без проблем розібралася із колективом Сергія Шищенка – 4:0. Двічі у тому матчі забив Руслан Степанюк. Ще по разу ворота чернівчан вразили Ігор Сікорський і Сергій Герасимець.

Не пропустіть, сьогодні, 24 липня 2016 року, о 17-00 онлайн-трансляцію матчу "Верес" (Рівне ) - "Буковина" (Чернівці) на сайті Rivne1.tv та в ефірі Першого місцевого.

Про це повідомила інформаційна служба НК «Верес» (Рівне )