Ініціатива #DataRivne робитиме життя рівнян комфортнішим. Бо покликана об’єднувати людей, які готові працювати над відкриттям даних, важливих для містян (освіта, охорона здоров’я, транспорт, бюджет тощо) та ділитися ними, аналізувати та оприлюднювати ці дані, створювати сервіси на основі відкритих даних.

Як повідомляє один із спікерів презентації Андрій Токарський, завдання #DataRivne - напряму відкрити стратегію з Міською радою та почати самостійно створювати певні сервіси із даними, стандартизовані каталоги наборів даних з важливих для міста питань для того, щоб в місті було комфортніше жити.



pic

pic

pic

«Ініціатива появилася 5-6 років тому в інших містах, тобто вона не нова. У Рівному, на жаль, інформація стосовно відкриття даних перебуває у процесі отримання результатів, оскільки переоформлена у запит», - повідомляє Андрій Токарський.

Спікери презентації Антон Шинкарук (Рівне нський медіа клуб) та Андрій Токарський (Громадянська мережа ОПОРА) розповіли, що ініціатори #DataRivne провели: огляд офіційних сайтів міських рад, дослідили кабінети міст на Єдиному порталі відкритих даних data.gov.ua, надіслали інформаційні запити до міських рад. Запланували: розробити розділи та портали відкритих даних, розробити якісні набори даних, об’єднатися з місцевими групами активістів щодо відкриття даних, створити базу по історії місцевих даних.

Поки ж, кажуть спікери, на Єдиному порталі data.gov.ua оприлюднюють набори даних такі міста: Вінниця, Київ, Маріуполь, Луцьк, Одеса, Полтава та Харків. Порожній кабінет має Дніпро, також реєстрацію розпочали Тернопіль та Миколаїв.

pic

pic

pic