У ході огляду житла правоохоронці Дубенського відділу поліції виявили та вилучили 25 рослин снодійного маку та 49 головок цієї ж рослини.

Поліцейські з’ясували, що у квартирі, де проводився огляд, тимчасово проживає 30-річний дубенчанин.

Чоловік, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок, пояснив правоохоронцям, що із снодійного маку збирався готувати наркотичний засіб для власного споживання.

«Усе вилучене направлене на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, — зазначив начальник Дубенського відділу поліції Володимир Голубош. — За їх результатами вирішуватиметься питання про повідомлення чоловіку про підозру у скоєнні кримінального правопорушення».



pic

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі строком на до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Інформує відділ комунікації ГУНП у Рівне нській області.