Понад 400 кілограмів сонячного каменю співробітники служби безпеки України в області вилучили на станції техобслуговування. Під приміщення з ремонту транспортних засобів районі Боярка у Рівному замаскували цех, де й обробляли бурштин-сирець. Його і накрили учора, де і виявили чимало бурштину різних фракцій.

Цей бурштин, різних фракцій і відповідно вартості співробітники служби безпеки України в області вилучили у Рівному, в одному з офісних та складських приміщень підприємства в районі Боярки. Підпільний цех з обробки бурштину сирцю був ретельно замаскований. На момент візиту оперативників туди, у приміщенні нікого не було.

На місці обшуку виявили сумки, мішки, пакетики з необробленим камінням. Скільки воно коштує сказати важко ,адже вартість кожного з камінців залежить від величини. Тут і дрібні і шматки бурштину до кілограма.

Вилучений бурштин відправили на експертизу. Нині слідчі СБУ шукають організаторів підпільного бізнесу, з’ясовують, чи причетний підприємець , який користувався складами до незаконної обробки бурштину в Рівному.