Він п'ять років представляв інтереси України у США, а нині у довготривалій відпустці зустрічається з студентами. Екс-посол України у США Олександр Моцик - у Рівному. Приїхав на запрошення одного з рівненських вишів. Шляхи та перспективи європейської інтеграції, безвізовий режим, та зокрема, анексія Криму - думки Олександра Моцика з цих питань у сюжеті наших журналістів.

Олександр Моцик родом із Рівне нської області, Володимирецького району, села Городець. Майже п'ять років працював послом України у США. Нині ж на запрошення місцевого вишу приїхав до Рівного, аби розповісти студентам про українську дипломатію. Акцентує увагу на трьох країнах: Польщі, Туреччині, Сполучених Штатах Америки, які на його думку, є основними партнерами України. На зовнішню політику, каже, вплинули і війна на Сході, і анексія Криму.

В свою чергу посол переконаний: відміняти ці санкції не будуть доти, доки Крим не повернуть Україні. Щодо скасування візового режиму, то Олександр Моцик запевняє: це один із кроків, який має привести до повної інтеграції України у Європейський союз.

Такі зустрічі, переконані студенти, важливі, аби сучасні молоді люди краще орієнтувалися у світових процесах та розуміли куди рухається країна.

Нагадаємо, 14 квітня президент України Петро Порошенко звільнив Олександра Моцика з посади посла України в США. Цю посаду він обіймав із 2010 року. Нині ж екс-посол у відпустці.