Обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія - 2016" відбудеться серед учнів 6-7 класів шкіл Рівного та Рівненської області.

31 березня 2016 року о 10.00 год. у приміщенні Рівне нської обласної бібліотеки для дітей (пр. Миру, 16) відбудеться обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія - 2016».

Організатори: Національна бібліотека України для дітей, Громадська організація «Форум видавців» (ініціатор), Українська бібліотечна асоціація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, КЗ «Рівне нська обласна бібліотека для дітей» РОР.

Учасники: учні 6-7-х класів м. Рівне та Рівне нської області, які попередньо здобули перемогу в 2- му етапі конкурсу.

Мета – залучення дітей до систематичного читання, популяризація кращої сучасної та класичної дитячої літератури, виховання навичок самостійної роботи з книгою.

Перед конкурсантами буде поставлене нелегке завдання – розкрити свої літературні таланти, артистизм, цікаво та змістовно представити свою улюблену книгу, поділитися своїми читацькими інтересами та зацікавити своєю розповіддю всіх присутніх.

По завершенні конкурсу на всіх учасників чекатиме приємний сюрприз – ознайомлення з унікальною виставкою власноруч створених креативних книг рівненської майстрині Олени Медведєвої у музеї бурштину та екскурсія музеєм Уласа Самчука.

Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться в чотири етапи:

1-й етап (відбірковий) - в шкільних, дитячих і сільських бібліотеках всіх населених пунктів України;

2-й етап (міський/районний) - в районних (міських) дитячих бібліотеках районних центрів, міст обласного підпорядкування, районах обласних центрів;

3-й етап (обласний) - в обласних бібліотеках для дітей обласних центрів.

Переможці 3 етапу здобувають звання "Найкращий читач України" та отримують головний приз – поїздку на Фестиваль дитячого читання "Книгоманія" до Львова, де на них чекатиме захоплююча зустріч з улюбленими письменниками, знайомство з історією та культурою історичного міста, нові пригоди, враження та нагороди.

Про це інформує КЗ «РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ» РОР