У Рівному покажуть фільм французького режисера про Героя України з Небесної Сотні, рівнянина Олександра Храпаченка. У березні відбудеться прем'єра документального фільму французько-швейцарсько-українського виробництва "Саша Х. Крила на Майдані".

Стрічка присвячена Олександру Храпаченку, якого 20 лютого 2014 під час Революції Гідності вбив снайпер. Юнак посмертно отримав звання Героя України. Режисер стрічки, документаліст Еммануель Графф перебував у Києві в час найбурхливіших подій. Тоді й виникла ідея створення фільму. Довгий час автор шукав потрібну форму, щоб донести глибину подій і долю героя до глядача.

Переломним моментом стала зустріч з волонтером, представником та подругою сім’ї Храпаченків Наталією Андрущенко, з якою Еммануель випадково познайомився на місці загибелі Олександра. Після розмови з нею, Еммануель вирішив показати події очима одного з учасників - Сашка. Таким чином, стрічка створена повністю за участі родини і близьких Героя.

Гроші для зйомок проекту збирали на французькому краундфандінговому сайті fr.ulule.com. Із організацією показу фільму в Україні допоміг земляк Храпаченків і учасник Революції Гідності Вадим Сторожук, який нині є депутатом Київської міської ради. Тривалість фільму - 90 хвилин. Після показу заплановане спілкування з представниками знімальної групи, учасниками зйомок, рідними Героя.

Єдиний показ у Рівному, рідному місті Олександра, фільм побачать 11 березня у кінотеатрі «Мультиплекс», що у кіноцентрі «ЕРА» (вул. Гагаріна, 51) на 16:00. Вхід на подію за запрошеннями.