У Рівному активізувалися шахраї. Люди потерпають здебільшого від телефонних ошуканців. Так, один рівнянин віддав шість тисяч гривень за ніби то спасіння сина, який вчинив ДТП, а от 65-річна рівнянка, донька якої нібито погоріла на крадіжці проявила пильність і не перерахувала гроші псевдо-правоохоронцям. Не меншає і шахраїв серед фіктивних бізнесменів. Далі детальніше.

Троє рівнян постраждали від шахрайських оборудок невідомих осіб. Так, 51-рінчому рівнянину в обідню пору телефоном псевдо поліцейський повідомив що його син потрапив у халепу – потрібні гроші, щоб його сина відпустили.

до нього зателефонував невідомий, що через скоєну дорожньо-транспортну пригоду його син затриманий працівниками поліції, але вирішити питання щодо уникнення кримінальної відповідальності можна за певну суму. Заради порятунку сина батько перерахував на вказаний шахраєм рахунок свої заощадження і тільки після того з’ясував, що син у той час був удома.

До поліції звернувся і 27-річний житель Івано-Франківщини, який вирішив скористатися послугами лізингової компанії. Він приїхав у Рівне , аби придбати трактор "Білорусь 892".

В одному з приміщень банків чоловік заключив нібито із представниками фірми договір і за їхньою вказівкою тут же перерахував 51 тисячу 500 гривень за трактор. Коли поїхав його забрати за вказаною адресою в одному з районів Рівне нщини, ні трактора, ні спеціального майданчика передпродажних транспортних засобів там і близько не було.

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство). А от 65-річна рівнянка, проявила пильність і вранішній дзвінок від невідомого не збив її з пантелику. Хоча той провідомив, що її дочка може потрапити за грати, бо вчинила крадіжку.

Її доньці, затриманій за крадіжку, загрожує кримінальна відповідальність. За її «звільнення» шахрай вимагав перерахувати гроші. Пенсіонерка одразу зателефонувала до доньки, яку шокувала новиною, та повідомила про подію до поліції.

Дзвонив у поліцію і 29-річний житель села Обарів. у мережі Інтернет він знайшов оголошення про відкриття візи для виїзду за кордон. Домовившись про зустріч, невідомій жінці чоловік заплатив дві тисячі 800 гривень за послуги. Але опісля жінка на зв’язок так і не вийшла. Тож правоохоронці закликають – перші ніж перерахувати гроші варто перевіряти інформацію та звертатись за номером 102.