У Рівненському краєзнавчому музеї, у п'ятницю, 18 грудня, о 12.00 годині відбудеться відкриття виставки «Золоте сузір’я».

«Золоте сузір’я» у Рівному - це єдиний в Україні мистецький проект, який в переддень свята Святого Миколая-Чудотворця вже 12 років поспіль збирає у стінах музею творчих людей, яким у цей рік виповнилось 50 років.

Музейники вшановують діячів культури і мистецтва, які своєю багаторічною творчою працею примножують духовні цінності нашого краю. Власний золотий ювілей кожен з учасників виставки вже відсвяткував у колі своїх рідних і колег, а в музейному закладі їх пошановує громада міста.

Учасниками «Золотого сузір’я-2015» стали: художники Любов Крайлюк і Костянтин Степанюк, викладач школи образотворчого мистецтва ПДМ Наталія Михайлова, дизайнер Олексій Литвин, майстри народної творчості Ірина Зайцева та Станіслав Кремньов, архівіст, краєзнавець і художник Олена Гуминська, журналісти Ольга Дем’янчук, Валентина Романюк і Сергій Снісаренко, кіноентузіаст Віктор Булига, директор Рівне нського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига.

На виставці представлені творчі доробки ювілярів, а також матеріали, що розповідають про їх життєвий та творчий шлях.

Ювілярів вітатимуть маленькі артисти і Заслужений артист України Михайло Іванів, актриса Рівне нського театру Ніна Ніколаєва. Щорічно «золотим» ювілярам дарує запашний коровай ПАТ «Поліссяхліб». Звучатиме пісня «Золоте сузір’я», яку спеціально для ювілярів написала Надія Янчук з с. Тучин, яка декілька років тому була учасницею цього проекту. На екрані демонструватиметься музичний кліп «Люблю музей», слайд-фільм «Золоте сузір’я-2015».